|

Održivi povratak: Borba protiv siromaštva kroz donaciju plastenika

Održivi povratak: Borba protiv siromaštva kroz donaciju plastenika
6
Piše: N. N.
25.12.2015. u 16:19
4
komentara
6

dijeljenja
Održivi povratak: Borba protiv siromaštva kroz donaciju plastenika
Predstavništvo strane humanitarne organizacije Islamic Relief Worldwide je 24.12.2015. godine realiziralo projekat instalacije plastenika za osam porodica na teritoriji Bratunca i Zvornika.
Projekat je zamišljen kao pomoć porodicama koje se bave i žive isključivo od poljoprivrede. Prihodi koje trenutno ostvaruju su nedovoljni za normalan život i mnogi od njih gube nadu u opstanak, iako su među prvim povratnicima na prijeratna prebivališta.

Donacijom plastenika površine 150 metara kvadratnih dobijaju šansu za kvalitetniji život i nadu u bolju budućnost. U narednom periodu Islamic Relief će pratiti njihov rad i pružiti svu stručnu pomoć, kako bi maksimalno iskoristili blagodati plasteničke proizvodnje.

Ovo je samo jedan u nizu projekata koji slijede. U narednom periodu planirano je postavljanje još 4 veća plastenika od po cca 500 metara kvadratnih na području Srebrenice i Bratunca.

Opredjeljenje Islamic Reliefa je da uz podršku porodice Islamic Relief Worldwide u preko 40 zemalja širom svijeta, prijatelja i dobrih ljudi realizujemo projekte održivog razvoja na teritoriji Bosne i Hercegovine.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...