{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana konferencija "Uloga IKT industrije u podizanju konkurentnosti"

F
6.12.2007. u 18:51
0
0
Održana konferencija "Uloga IKT industrije u podizanju konkurentnosti"
0
Održana konferencija "Uloga IKT industrije u podizanju konkurentnosti"
Konferencija "Uloga IKT industrije u podizanju konkurentnosti BiH" održana je danas u Sarajevu. Riječ je o drugoj ovakvoj konferenciji koja ima za cilj ukazati da razvoj informacionih tehnologija i njihovo uključenje u sve segmente života u BiH direktno utječe na povećanje konkurentnosti BiH.
Brano Vujičić, predsjednik Udruženja za informatičke tehnologije BiH – BAIT, koje je ujedno i organizator konferencije, istakao je da samo uskom saradnjom struke i vlasti u BiH naša zemlja može očekivati poboljšanje trenutnog veoma nepovoljnog položaja kada je konkurentnost sektora, pa i čitave BiH u pitanju.

Božidar Škravan, savjetnik ministra komunikacija i prometa, poručio je da je ovo ministarstvo pripremilo program mjera za jačanje informatičkog društva u BiH u cjelini i da aktivan angažman poslovne zajednice izuzetno olakšava rad Ministarstva.

Učesnici konferencije zaključili su da je od najvećeg značaja donošenje zakona o agenciji za informaciono društvo i njeno hitno ustrojavanje, a što će uveliko olakšati provedbu liste prioritetnih mjera koje je pripremilo i predstavilo Ministarstvo komunikacija i prometa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: