{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana komemoracija za Mensura Smajlovića

F
2.2.2009. u 13:38
1
0
Održana komemoracija za Mensura Smajlovića
1
Održana komemoracija za Mensura Smajlovića
U Vanjskotrgovinskoj komori BiH (VTKBiH) u Sarajevu danas je održana komemoracija za uglednog privrednika i dugogodišnjeg predsjednika Privredne komore BiH Mensura Smajlovića.
Smajlović (78) je svoj životni i radni vijek ugradio u temelje bh. ekonomije, koju je izvanredno dobro poznavao i, što je posebno isticao, imao privilegiju biti u gotovo svakom preduzeću.

U svojoj višegodišnjoj i plodnoj karijeri obavljao je niz odgovornih poslova od značaja za ekonomski razvoj BiH. Na poziciji potpredsjednika, a zatim i predsjednika Privredne komore BiH bio je od 1987. do 2000. godine.

Obavljao je najsloženije poslove u oblasti ekonomskih analiza i istraživanja, mikro i makroplaniranja i programiranja razvoja, kao i razvoja ekonomskih sistema i ekonomskih politika, vanjske trgovine, finansija i bankarstva, organizacije i upravljanja, odnosno rukovođenja organizacijama i institucijama uz prepoznatljiv publicistički rad.

Na komemorativnom skupu o Smajlovićevom životu, radu i zaslugama govorili su predsjednik i potpredsjednik VTKBiH, Milan Lovrić i Mahir Hadžiahmetović, potpredsjednik Privredne komore Fderacije BiH Avdo Rapa, predsjednik Privredne komore KS-a Kemal Grebo, te direktor Ekonomskog instituta Sarajevo Ante Domazet.

Mensur Smajlović je preminuo 31. januara, a dženaza će biti obavljena danas na Gradskom groblju Lav.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: