{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan workshop "Funky Business“ dr. Kjella A. Nordströma

S
3.7.2008. u 16:10
0
0
Održan workshop "Funky Business“ dr. Kjella A. Nordströma
0
Održan workshop "Funky Business“ dr. Kjella A. Nordströma
Jedan od najvećih mislilaca modernog doba, dr. Kjell A. Nordström, u punoj dvorani Doma mladih u Sarajevu, održao je workshop "Funky Business". Workshopu, koji je organizirala Fondacija Mozaik, u sklopu kampanje za podsticanje kompanija na društveno odgovorno poslovanje, prisustvovali su menadžeri i eminentne osobe iz ekonomskog, političkog i akademskog života Bosne i Hercegovine.
Dr. Nordström je prvi put predavao u Bosni i Hercegovini, a slavu je stekao knjigom "Funky Business“, u kojoj je opisao drugačiju viziju novog, ekonomskog koncepta, preispitao postojeće trendove i uveo neka nova pravila za uspješno funkcioniranje u poslovnom svijetu.

Tokom zanimljivog i nekonvencionalnog nastupa, dr. Nordström je napravio pregled socijalno - ekonomskog okruženja i analizirao nove poslovne izazove s kojima se susreću kompanije. Posebno je naglasio da u današnjem modernom svijetu samo inovativne osobe i kompanije mogu biti uspješne, te da je kopiranje drugih uzaludno. Moramo se prilagoditi novim uvjetima koje nameće doba globalizacije i digitalizacije, a ključna je kreativnosti uposlenika, tvrdi dr. Nordström.

Koncept "Funky Businessa“, kako je istakao dr. Nordström, primjenljiv je i u Bosni i Hercegovini, on je relevantan gdje god da se nađe.

"Knjiga je bazirana na ekonomskoj teoriji koja ne poznaje granice. Zemlje poput Bosne i Hercegovine mogu primjeniti osnovne principe, s tim da ih je ponekad potrebno prilagoditi okolnostima koje vladaju u okruženju u kojem živite. Najveći problem današnjih kompanija jeste zadržati sposobnost uvođenja inovacija u vrijeme kada one postaju sve veće,“ smatra dr. Kjell Nordström.

Funky Business – Kapital igra kako talenat svira, autora dr. Kjella A. Nordströma i Jonasa Riderstålea, objavljena je 1999. godine i kritičari su je proglasili jednom od najboljih knjiga svih vremena iz oblasti biznisa.

Učesnici workshopa u Domu mladih uživali su i u specijalnom zabavnom programu, a upriličen je i prigodan koktel.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: