{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan sastanak odbora za nadzor nad implementacijom zakona o porezu na dohodak

F
8.6.2008. u 14:18
0
0
Održan sastanak odbora za nadzor nad implementacijom zakona o porezu na dohodak
0
Održan sastanak odbora za nadzor nad implementacijom zakona o porezu na dohodak
U Federalnom ministarstvu finansija održan je prvi sastanak Odbora za nadzor nad implementacijom Zakona o porezu na dohodak, saopćeno je u nedjelju iz ovog ministarstva.
Misija Odbora je pružanje efektivnih smjernica i vršenje nadzora nad primjenom Zakona o porezu na dohodak kako bi se osigurala adekvatna pripremljenost građana Federacije BiH da na vrijeme ispune svoje nove porezne obaveze.

To će podrazumjevati identificiranje barijera i problema kao i poduzimanje potrebnih koraka na njihovom smanjenju i pronalaženju rješenja. Odbor će svoj zadatak ispuniti kroz pažljivo i iscrpno planiranje kao i uspostavOM i poštivanjeM discipliniranog sistema nadzora.

Rad Odbora će biti profesionalan i transparentan kako bi osigurao da zaposlenici Porezne uprave Federacije BiH i njeni operativni sistemi budu spremni da na kompetentan način podrže primjenu novog Zakona o porezu na dohodak uz pružanje adekvatne pomoći građanima - poreznim obveznicima.

Odbor ima operativni karakter i cilj mu je da nadzire implementiranje Zakona, te kao takav nema funkciju Upravnog odbora.

Predsjedavajući je Hajrudin Hadžimehanović, pomoćnik federalnog ministra finansija za poreznu i fiskalnu politiku, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: