{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan sastanak mreže regionalnih razvojih agencija

F
5.3.2008. u 14:22
0
0
Održan sastanak mreže regionalnih razvojih agencija
0
Održan sastanak mreže regionalnih razvojih agencija
U prostorijama Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA) danas je održan sastanak Mreže regionalnih razvojnih agencija (RRA).
Razmatrana je uloga regionalnih razvojnih agencija u bilateralnim programima prekogranične saradnje s Crnom Gorom, Hrvatskom i Srbijom, kao i aktivnosti u vezi s nastavkom podrške regionalnom ekonomskom razvoju u BiH putem projekata EU RED i EU TAC, koje finansira Delegacija Evropske komisije u BiH.

Usaglašene su aktivnosti i metode rada u okviru nastavka projekta EU RED, koji bi trebao početi u novembru, a koji obuhvata dvije komponente - podrška regionalnom ekonomskom razvoju u BiH i trening i konsalting za mala i srednja preduzeća u BiH. Konačan cilj svih ovih aktivnosti je ubrzati proces ulaska BiH u EU.

Mrežu regionalnih razvojih agencija (RRA) čine direktori pet bh. agencija (ARDA-e Slobodan Marković, NERDA- e Enes Drljević, REZ-a Amela Malićbegović, REDAH- a Ivan Jurilj, te SERDA-e Ševkija Okerić).

Sastanku je prisustvovala i predstavnica Delegacije Evropske komisije task menadžerica Dina Karić, saopćeno je iz SERDA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: