{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan "Info dan" o evropskim fondovima namijenjenim nevladinom sektoru

F
5.2.2009. u 17:02
0
0
Održan "Info dan" o evropskim fondovima namijenjenim nevladinom sektoru
0
Održan "Info dan" o evropskim fondovima namijenjenim nevladinom sektoru
Veliki interes u nevladinom sektoru Sarajevskog kantona izazvao je danas održani "Info dan o mogućnostima koje pružaju IPA fondovi i prekogranična saradnja za nevladin sektor", koji su organizirali Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Kanton Sarajevo.
"Info dan" jedna je u nizu aktivnosti Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA u pružanju podrške nevladinom sektoru za proces apliciranja u okviru pretpristupne pomoći – IPA, navodi se u saopćenju SERDA-e.

Cilj skupa bio je približiti predstavnicima nevladinih oganizacija IPA fondove Evropske unije za period 2007.-2013., s posebnim naglaskom na komponentu prekogranične saradnje BiH sa susjednim zemljama (Hrvatskom, Crnom Gorom i Srbijom) u okviru koje su predviđena sredstva od 30.200.000 eura.

Predstavnicima 92 nevladine organizacije koji su danas prisustvovali skupu prezentirano je nekoliko tema, među kojima i regionalni ekonomski razvoj u BiH, iskustva i rezultati, IPA komponenta pretpristupne pomoći te programi prekogranične saradnje BiH sa Crnom Gorom, Hrvatskom i Srbijom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: