{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odobrena privatizacija "Zraka" i "Jelšingrada"

F
18.12.2008. u 15:27
0
1
Odobrena privatizacija "Zraka" i "Jelšingrada"
0
Odobrena privatizacija "Zraka" i "Jelšingrada"
Vlada RS-a dala je danas saglasnost na posebne privatizacione programe za "Jelšingrad-Fabrika alatnih mašina“ Banja Luka te za dva preduzeća namjenske proizvodnje "Zrak“ Teslić i Fabriku specijalnih transmisija Istočno Sarajevo.
U "Jelšingradu“ se nudi na prodaju 63,3 posto državnog kapitala, a kod preostala dva 49 posto kapitala i to metodom međunarodnog tendera koji će provesti Investiciono-razvojna banka RS-a.

Utvrđen je i Predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila, kojim je predviđeno uvođenje informativnog centra koji predstavlja sofisticiranu bazu podataka, odnosno sistem registara vezano za podatke o osiguranju motornih vozila, o nezgodama i o prekograničnom saobraćaju.

Pomoćnica ministra finansija Snježana Rudić kazala je da ovaj zakon predstavlja s jedne strane dotatno usaglašavnje s evropskim direktivama, a s druge strane jednu od mjera Vlade RS-a na sistemskom uređenju sektora osiguranja.

Rudić je na pres-konferenciji pojasnila da će svi oni vozači koji prave manje nesreća i više su savjesni biti nagrađeni popustom, odnosno osiguran im je sistem bonusa, dok će nesavjesni vozači imati i kaznene poene.

Obavezno osiguranje od autoodgovornosti nosi više od tri četvrtine ukupnih premija osiguranja i zbog toga je, navela je, bitno taj oblik osiguranja sistemski urediti.

Na sjednici Vlade osigurano je i 188.000 KM za sufinansiranje izgradnje lokalnih puteva u Berkovićima i Krupi na Uni, a odobreno je 590.000 KM i ustanovama socijalne zaštite čiji je osnivač RS, a između ostalog, sredstva idu Domu za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: