{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odobrena koncentracija između Mittal Steel Company i Arcelora

F
FENA
23.4.2007. u 12:58
0
0
Odobrena koncentracija između Mittal Steel Company i Arcelora
0
Odobrena koncentracija između Mittal Steel Company i Arcelora
Konkurencijsko vijeće BiH donijelo je Rješenje o dopuštenosti koncentracije koja će nastati na tržištu čelika i proizvoda od čelika između privrednih subjekata Mittal Steel Company N.V. Holandija i Arcelor S.A. Luksemburg, saopćeno je danas iz tog vijeća.
Mittal Steel Company je podnijela Konkurencijskom vijeću prijavu namjere koncentracije kojom namjeravaju kupovinom dionica kompanije Arcelor S.A. postati njen većinski vlasnik.

Utjecaj predmetne koncentracije na tržište BiH je putem supsidijarnih društava Mittal Steel Zenica d.o.o i Mittal Rudnici Prijedor d.o.o. Prijedor.

Nakon detaljno provedenih pravnih i ekonomskih analiza Konkurencijsko vijeće je utvrdilo da provođenje predmetne koncentracije neće imati negativnih efekata na relevantom tržištu već će dovesti do pojačane tržišne konkurencije u oblasti proizvodnje i distribucije čelika i proizvoda od čelika u BiH.

Zbog nepodnošenja Prijave namjere koncentracije u zakonom propisanom roku Konkurencijsko vijeće izreklo je kaznu Mittal Steel Company od 40.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: