biznis
0

Odobren upis povećanja osnovnog kapitala Bosnalijeka

FENA
Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH odobrila je Bosnalijeku d.d. upis povećanja osnovnog kapitala emisijom dionica.

To Rješenje bazirano je na odlukama skupštine dioničara Društva, održane 28. juna, na kojoj je odobreno povećanje osnovnog kapitala emisijom dionica postojećim dioničarima i emisijom dionica za zaposlene.

Ukupan broj izdatih dionica dioničarima je 1.752.980 nominalne vrijednosti 10,00 KM.

Podjela dionica postojećim dioničarima vrši se shodno učešću dioničara u vlasničkoj strukturi Bosnalijeka, na dan donošenja odluka na pomenutoj skupštini.

Broj izdatih dionica za zaposlene je 233.731 nominalne vrijednosti 10,00 KM. Dionice za zaposlene nisu slobodno prenosive niti se njima može trgovati na tržištu kapitala.

Upis dionica u Registar vrijednosnih papira je u toku i Bosnalijek će javnost obavijestiti o datumu mogućeg početka trgovanja novim redovnim dionicama u najkraćem mogućem roku.

Nakon ovog upisa povećanja osnovnog kapitala emisijom dionica za postojeće dioničare i emisijom dionica za zaposlene, ukupan broj emitovanih Bosnalijekovih dionica je 7.596.256 redovnih dionica i 233.731 dionica za zaposlene, saopćeno je danas iz Bosnalijeka.