{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odgovornost Vlade RS-a i bivšeg načelnika za davanje koncesije

F
FENA
20.1.2009. u 11:25
0
0
Odgovornost Vlade RS-a i bivšeg načelnika za davanje koncesije
0
Odgovornost Vlade RS-a i bivšeg načelnika za davanje koncesije
Reagirajući na tešku situaciju u Rudniku olova i cinka "Sase", gdje je bez posla ostalo oko 300 radnika, Radomir Pavlović, predsjednik Skupštine općine Srebrenica, kaže da je zajednička odgovornost Vlade RS-a i Abdurahmana Malkića, bivšeg načelnika Općine Srebrenica, za davanje koncesije ruskoj kompaniji za eksploataciju rude.
Rudari su otpušteni i prijavljeni na biro za zapošljavanje pri čemu su ostali bez ikakvih otpremnina jer nisu posjedovali zakonite ugovore potpisane s menadžmentom rudnika.

"Za sve je kriv menadžment Rudnika olova i cinka koji upravlja rudnikom i sindikat što je pristao da rudnik sklopi takav ugovor s rudarima, gdje radnici rade dvije godine a nisu u stalnom radnom odnosu. Da su ovo riješili prije, sad bismo imali nadoknade za radni odnos", kaže Pavlović.

Pavlović ističe da će se načelnik Općine Srebrenica Osman Suljić uskoro sastati s ministrom za privredu i energetiku RS-a o novonastaloj situaciji u Rudniku olova i cinka te pokušati naći najbolje rješenje.

Iz uprave Rudnika kažu da je otpuštanje rudara došlo zbog drastičnog smanjivanja iskopa cinka i olova zbog slabe potražnje te se time i manje kopa a i zbog prekida rada bugarske kompanije KCM, kojoj je ova ruda isporučivana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: