{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odbor metalske i elektroindustrije FBiH protiv poskupljenja struje

F
13.11.2007. u 13:16
0
0
Odbor metalske i elektroindustrije FBiH protiv poskupljenja struje
0
Odbor metalske i elektroindustrije FBiH protiv poskupljenja struje
Odbor Udruženja metalske i elektroindustrije (UMEI) pri Privrednoj komori FBiH smatra da bi eventualno poskupljenje cijena električne energije u FBiH od nove godine, a koje je FERK nagovijestio obrađujući zahtjev Elektroprivrede BiH, predstavljalo novi udar na bh. privredu i konkurentnost velikih preduzeća.
Na danas održanoj sjednici Odbora UMEI u Sarajevu ocijenjeno je da privredni subjekti iz metalske industrije osjećaju značajna opterećenja u poslovanju čak kada im se vrši obračun za utrošenu električnu energiju i po zimskoj tarifi.

Odbor smatra da su cijene električne energije koju veliki proizvođači u FBiH preuzimaju od Elektroprivrede BiH ionako znatno veće od cijena Elektroprivrede HZHB te da ne bi trebalo ići s novim poskupljenjima.

Odbor je također ocijenio da set od tri nacrta zakona iz fiskalne politike – nacrta zakona o porezu na dohodak, dobit i zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima bh. privredi ne nude nikakvo poboljšanje, te da bi, kada je riječ o poreznoj politici, najprije trebalo osnovati poreznu upravu na nivou države BiH.

Predsjednik Odobra UMEI Ramo Buđevac kazao je da metalska i elektroindustrija učestvuju s oko 60 posto u izvozu BiH te da se ova industrijska oblast od završetka rata u BiH do danas oporavila i iznad očekivanja međunarodne zajednice i da se ne bavi samo uslugama već i značajnom proizvodnjom te da bi je, stoga, trebalo stimulirati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: