biznis
0

Od ponedjeljka zračna linija Pescara - Mostar

FENA
Redovna charter linija između Grada Mostara i talijanskog Grada Pescare bit će uspostavljena od ponedjeljka, 2. aprila.

"Očekujemo da će ovaj let poboljšati kvalitetu usluge Aerodroma Mostar, te da ćemo ove godine imati oko 60.000 putnika, za razliku od prethodne kada ih je bilo oko 40.000", kazao je u izjavi za novinare direktor Aerodroma Mostar Marin Raspudić, nakon sastanka u Gradskoj upravi s talijanskim gostima i gradskim predstavnicima.

Raspudić je istakao kako je ova linija veoma važna kako zbog turizma tako i zbog ekonomskih odnosa Mostara i Pescare te kako će se u idućem razdoblju s talijanskom regijom Abruzzo uspostaviti trajniji odnosi tako da letovi iz Pescare idu i prema ostalim destinacijama.

Direktor ministarstva za ekonomski razvoj Italije Vicenzo Donatan kazao je kako je uspostavljanje zračne linije između Pescare i Mostara kruna dugogodišnje saradnje koju imaju Regija Abruzzo i Grad Mostar.

Gradonačelnik Bešlić je nakon sastanka izrazio zadovoljstvo uspostavljanjem zračne linije između Pescare i Mostara, kazavši kako je na današnjem sastanku s talijanskim gostima bilo riječi i o drugim projektima.

Riječ je o razvoju ekonomije, brodskom povezivanju s lukom Ploče, poticanju razvoja Grada Mostara kroz Jadransko-jonsku regiju, te projektu iz oblasti zdravstva, gdje će talijanski liječnici presađivati koštanu srž za ljude iz BiH.