{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od ljeta direktan let iz Tuzle za Dubai

S
10.5.2011. u 12:50
0
48
Od ljeta direktan let iz Tuzle za Dubai
0
Od ljeta direktan let iz Tuzle za Dubai
Bosanci i Hercegovci već od ovog ljeta imat će priliku da direktnim letom putuju iz Tuzle za Dubai. Ugovor o uspostavljanju ove linije potpisali su Međunarodni aerodrom Tuzla i kompanija Mepss Group.
Niskobudžetna aviokompanija Air Arabia iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prevozit će putnike za Dubai i iz popularnog turističkog odredišta za Tuzlu.

Prije nekoliko sedmica bilo je riječi o uvođenju ove linije, međutim tada je planirano uspstavljanje leta na liniji Sharjah - Tuzla. Sharjah je 15 kilometara udaljen od Dubaija.

Nedavno je ipak dogovoreno da let bude direktno iz Dubaija, a očekuje se da bi prvi avion mogao poletjeti već 1. jula. Uspostavljena linija bit će aktivna do 24. oktobra, a dogovoren je 31 let.

Avionske karte se neće moći kupiti direktno preko web-stranice kompanije Air Arabia, već preko nekoliko turističkih agencija. Cijena povratne karte, s plaćenim taksama, iznosit će od 460 do 700 eura.

Tuzla će tako postati drugi grad u bivšoj Jugoslaviji iz kojeg su mogući direktni letovi za Dubai. Do sada je jedino iz Beograda bilo moguće Jat Airwaysom direktno otputovati na jednu od najpopularnijih turističkih destinacija.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: