{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od danas domaće gorivo na bh. pumpama

S
24.11.2008. u 08:22
0
28
Od danas domaće gorivo na bh. pumpama
0
Od danas domaće gorivo na bh. pumpama
Na tornju visine oko 50 metara u Brodu upaljena je baklja koja simbolizuje početak rada Rafinerije. Baklja se automatski pali u trenutku kada u Rafineriji budu dostignuti planirani kapaciteti, a to je 3.600 tona prerađene nafte čije bi se prve litre trebale naći u prodaji na tržištu Bosne i Hercegovine od ponedjeljka.
Bit će to dizel goriva i mazut odlične kvalitete, istakao je savjetnik ministra privrede, energetike i razvoja RS-a Slobodan Rajlić, te dodao da su proizvodi sa nešto većim procentom sumpora, a u skladu sa Odlukom o kontroli kvaliteta koju je Vijeće ministara BiH usvojilo, 6. novembra 2008.

Svečana ceremonija obilježavanja početka rada Rafinerije bit će održana 27. novembra.

Remont stare linije u Rafineriji završen je poslije tri godine pauze, a na tim poslovima angažovani su stručnjaci iz Rusije koji su radili sa radnicima Rafinerije i preduzeća iz RS-a.

Očekuje se da će puštanjem u rad Rafinerije u Bosanskom Brodu doći do uređenja tržišta u BiH i do smanjenja cijena naftnih derivata. U januaru bi u Rafineriji, koja je vlasništvu ruske kompanije “Zarubežnjeft”, trebala početi proizvodnja eurodizela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: