{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od četvrtka novo sniženje cijena naftnih derivata u FBiH

F
28.10.2008. u 13:55
0
15
Od četvrtka novo sniženje cijena naftnih derivata u FBiH
0
Od četvrtka novo sniženje cijena naftnih derivata u FBiH
Na današnjem sastanku federalnog ministra trgovine Desnice Radivojevića te predstavnika Federalne uprave za inspekcijske poslove i Gospodarske komore FBiH s prometnicima naftnih derivata FBiH dogovoreno je smanjenje cijena nafte i naftnih derivata.
Tako će od ponoći 30. listopada cijena eurodizela iznositi 2,05 konvertibilnih maraka po litri, eurosupera 98 1,99 KM po litri, a eurosupera 95 1,94 KM po litri.

"Postignutim dogovorom dobili smo najniže cijene naftnih derivata u okruženju", kazao je nakon sastanka federalni ministar trgovine Desnica Radivojević.

Dodao je da je na sastanku zaključeno da će se cijene nafnih derivata i dalje određivati tržišno, odnosno da će se formirati na bazi kalkulacije cijena naftnih derivata, te da se Federalno ministarstvo trgovine obvezuje izvršiti izmjene i upustva o načinu, sadržaju i rokovima obavještavanja o promjeni cijena i marži.

"Izmjenama će se omogućiti odobravanje promjene cijena u tijeku jednog dana. Znači, distributeri danas pošalju promjenu cijena, danas je dobiju i imaju je pravo od ponoći koristiti", pojasnio je federalni ministar.

Izudin Ahmetlić, predsjednik Sekcije naftaša FBiH istaknuo je da je do novog sniženja cijena naftnih derivata došlo i zbog promjene rafinerisjkih cijena, ali i zbog odricanja od dijela svojih marži.

"Na taj način pokušavamo pomoći obaranju cijena u drugim oblastima bh. gospodasrtva. Pozivanje drugih branši da je nafta skupa više neće stajati", kazao je Ahmetlić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: