{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od 1. aprila jeftinija struja u RS-u

S
30.3.2010. u 16:05
0
1
Od 1. aprila jeftinija struja u RS-u
0
Od 1. aprila jeftinija struja u RS-u
U Republici Srpskoj od 1. aprila cijena električne energije za domaćinstva i kategorije ostala potrošnja na niskom naponu biće niže za 30 posto u odnosu na cijene koje važe od 1. oktobra prošle godine.
Direktor Direkcije za distribuciju Elektroprivrede RS Dalibor Muratović rekao je Srni da će ovakve cijene struje biti u primjeni do 30. septembra, te ističe da nije riječ o promjeni cijena električne energije već isključivo o primjeni propisanih sezonskih tarifnih stavova.

"Druga promjena, koja je nstupila sa ljetnim računanjem vremena, odnosi se na trajanje manje dnevne tarife u toku radnog dana, pri čemu je vrijeme trajanja 'jeftine' tarife umjesto od 22.00 do 6.00 sati promijenjeno od 23.00 do 7.00 sati", istakao je Muratović.

On je podsjetio da su u periodu januar-februar ove godine cijene električne energije veće za 5,93 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Regulatorna agencija za električnu energiju RS donijela je odluku o poskupljenju električne energije od 1. januara u prosjeku od 6,2 posto.

Prema toj odluci, domaćinstva u RS u prosjeku plaćaju 7,7 posto višu cijenu električne energije, industrijski potrošači 6,6, dok odobreno povećanje cijene za komercijalne kupce iznosi 2,3 posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: