{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Očekujem da će u Briselu prevladati razum'

F
FENA
8.1.2009. u 12:08
0
30
'Očekujem da će u Briselu prevladati razum'
0
'Očekujem da će u Briselu prevladati razum'
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković kazao je za Fenu da su danas važni razgovori u Briselu i između ruske i ukrajinske strane kada je u pitanju isporuka gasa.
"Jutros sam ponovio i uputio apele i pisma i predsjedniku "Gazproma“, da ga upozorim da je zaista stanje u Sarajevu kakvo nije bilo ni za vrijeme rata, da jednostavno ovu politiku rješavanja i cijene gasa i ukupnu politiku novog načina formiranja cijene gasa ne treba lomiti preko naših leđa“, kazao je Branković.

Do tada, dodao je on, poduzeli smo interventne mjere, međutim one nisu rješenje, "jer Sarajevo je energetski potpuno ovisno o gasu“.

Prema njegovim riječima, ta ovisnost traje već nekoliko decenija, jer je to bio jedini način da se građani zaštite od enormne količine smoga i ostalih nezdravih čestica u zraku.

"Prema tome, očekujemo da će ipak danas razum prevladati, a paralelno s tim svi nivoi vlasti rade svoj dio posla da što manje građani osjete ovaj problem“, kazao je premijer FBiH.

Govoreći o današnjem sastanku predstavnika svih razina vlasti u BiH, Branković je kazao da je suština "da vidimo šta će se danas desiti na ovim razgovorima, jer i mi možemo samo projicirati stvari u dva moguća scenarija - jedan je scenario ako dođe gas, drugi je ako ne dođe“.

Dodao je da institucije rade svoj posao kada je u pitanju i jedan i drugi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: