HP-ova rješenja
0

Obrazovanje s jednostavnom tehnologijom

Sarajevo-x.com
HP je predstavio tri specijalno napravljenja rješenja namjenjena obrazovnom sistemu, a koja nude jednostavan način podučavanja i u isto vrijeme snižavaju ukupne troškove.

Naime, radi se o HP MultiSeat koji dozvoljava da više studenata u isto vrijeme dijele jedan host računar, omogućavajući na taj način da škole povećaju pristup studentima po nižem trošku, zatim HP TeachNow koji omogućava čak i nastavnicima drugih oblasti da lako podučavaju, koristeći se tehnologijom u učionici, te HP SchoolCloud koji dozvoljava da studenti i nastavnici pristupe svojim aplikacijama i podacima iz školi, od kuće ili sa bilo koje druge lokacije gdje postoji pristup Internetu.

"HP pomaže obrazovnim institucijama u nastojanju da personalizuju edukativna okruženja studenata, korištenjem tehnologije na pristupačan i prihvatiljiv način”, kazao je Brian Becker, direktor Obrazovanja, pri Grupi za personalne sisteme (PSG) u HP-u. dodajući kako će ove ponude stimulisati studente da uče vlastitim ritmom, omogućiti nastavnicima da lakše upravljaju nastavom i eliminisati potrebu da IT menadžeri troše vrijeme na održavanje”.

HP MultiSeat pomaže školama koje imaju ograničen pristup tehnologiji od strane studenata, da kreiraju tehnologiju sa bogatim računalnim iskustvom za svakog studenta u razredu, laboratoriju ili biblioteci.

HP MultiSeat t100 dozovljava da jedan host računar dijeli do 10 studenata, tako da škole mogu maksimizirati broj računarskih mjesta bez povećanja troškova. Studenti koriste svoj monitor, tastaturu i miš koji su posredstvom MultiSeat-a povezani sa host računarom, kako bi pristupili svojom neovisnom Windows® 7.

HP TeachNow eliminiše uslovljenost da morate biti računarski stručnjak da bi koristeći se tehnologijom mogli učiti. Softver je jednostavan za upotrebu, dozvoljavajući čak i nastavnicima iz drugih oblasti da jednostavno prave i dijele silabuse i upravljaju nastavom. Također, klikom na miš nastavnici mogu riješiti mnoge računarske probleme bez udaljavanja od zadatka i gubitka vremena.

HP TeachNow rješenje uključuje prostoriju sa serverom koji procesira sav rad i thin klijentom kojeg studenti koriste kako bi pristupili nastavnom planu. Škole ne trebaju data centre, a rješenje je jednostavno za postavku poput postavke običnog računara.

Instrukcijski desktop prati studente tokom školovanja

HP SchoolCloud je privatna računarska opcija koja omogućava studentima i nastavnicima da imaju 24/7 pristup njihovim aplikacijama i podacima posredstvom virtualnog desktopa. Prebacujući aplikacije ili podatke na servere, IT može upravljati sa nekoliko servera umjesto sa stotinama ili hiljadama PC-ja, štedeći tako vrijeme i resurse.

Očekuje se da će HP MultiSeat biti dostupan početkom 2010. godine, HP TeachNow krajem ove godine, a HP SchoolCloud je već dostupan.