{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obavljeno više od 500 intervjua za AlJazeeru Balkans

S
10.3.2011. u 13:45
0
22
Obavljeno više od 500 intervjua za AlJazeeru Balkans
0
Obavljeno više od 500 intervjua za AlJazeeru Balkans
U nekoliko proteklih mjeseci specijalizirana agencija za ljudske resurse Posao.ba i predstavnici AlJazeera Balkans od nekoliko hiljada aplikacija za posao obavili su više od 500 intervjua sa potencijalnim kandidatima za posao.
Agencija Posao.ba zadužena je za kompletan proces regrutacije i selekcije, uključujući i “headhunting” za prostor kompletnog Balkana.

“Mi smo izuzetno zadovoljni sa dosadašnjim rezultatima, jer smo prije svega uspjeli zadovoljiti visoke profesionalne standarde AlJazeera Network kao globalne TV mreže. Intervjui se obavljaju u tri kruga; prvi krug razgovora sa kandidatima obavlja Agencija Posao.ba, drugi krug menadžment AlJazeera Balkans i treći finalni krug predstavnici AlJazeera Balkans i AlJazeera Network iz Dohe“, kazao je Tarik Đođić, generalni direktor AlJazeera Balkans.

Kompletan proces i kontaktiranje kandidata koji su se prijavili obavlja se u nekoliko faza, a u skladu sa prioritetima u zapošljavanju.

“Iako su konkursi za posao bili davno objavljeni, mi još uvijek svakodnevno dobijamo veliki broj prijava, koje svakako uzimamo u razmatranje. Nastojimo da što većem broju kandidata pružimo priliku za intervju. Ovakav proces regrutacije i selekcije uključuje i niz dodatnih testiranja, i mogu slobodno reći da se ovako obimna i kompleksna procudura zapošljavanja u regiji obavlja po prvi put”, kazala je Mersiha Mima Mehić, direktorica Agencije Posao.ba.

Kandidati koji budu primljeni proći će dodatni trening i obuku za rad sa najsavremenijim tehnologijama za televizijsko emitovanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: