Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne postoji ekološki način proizvodnje el.energije. Za izgradnju ovog parka trajno je promjenjen izgled okoliša, ko ne vjeruje neka upali google earth, i rastjerane su sve vrste životinja naročito ptica. A MHE su posebna ubleha za izmuzanje love iz fondova. Grade MHE, a nakon gašenja AK sva jezera na Neretvi puna vode na vrhuncu žestoke suše.Hoću reći BiH proizvodi više el.energije nego joj je potrebno, a nisam siguran za potražnju na svjetskom tržištu.
Neka imamo i vjetroelektrane za podršku u peakovima potrošnje ali one nikad neće biti osnovni izvor. Prvo, Kad ne puše vjetar treba ti 100 % energije iz drugih izvora. To može samo u vrlo malim zemljama sa mnogo stalnog vjetra (npr Danska). Drugo, za gradnju se uništava mnogo terena za relativno malu količinu struje (niska iskoristivost), mnogo je više i vodova gdje se takođe sječe šuma a ispod njih se ne može ništa graditi ni saditi itd....
@kolorit Ubija ptice i emituje vrlo neugodan zvuk. Ta struja je i mnogo skuplja od one iz konvenc izvora. Nakon cca 20 g sva oprema postaje teško razgradivi otpad sa mnogo otrovnih dijelova. Njemci su se zaletili i sad kad su počeli problemi čitav im se sviojet smije a građani plaćaju ogromne cifre na ime subvenicija za "zeleni san" koji postaje noćna mora. Zato polako i bez euforije.
doktore kako ste
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jel moguce da i mi nesto napravimo sto je u svijetu normalno od davno
@gooUser1600321878 EpHZHb pravi vec drugi jedan napravljeni ima dvije godine