Održan sastanak
0

O početku gradnje dionica autoceste na Koridoru VC

FENA
Ministar komunikacija i prometa BiH Božo Ljubić danas je u Sarajevu bio domaćin sastanku na kojem se razgovaralo o aktivnostima u vezi financiranja i pripremnih procedura za početak gradnje dionica autoceste na Koridoru Vc.

Pored ministra Ljubića, sastanku su prisustvovali i državni ministar finansija i trezora Dragan Vrankić, premijer Federacije BiH Nedžad Branković, ministar finansija FBiH Vjekoslav Bevanda, ministar prometa i komunikacija FBiH Nali Šećkanović i direktor Direkcije za autoceste FBiH Erdal Trhulj.

Jedan od zaključaka je da se što prije formira i počne sa radom odbor za nadgledanje projekta, koji čine dva državna ministra, komunikacija i prometa, te financija i trezora i tri ministra iz FBiH (prostornog uređenja, financija i prometa i komunikacija).

Zadužene su stručne službe Ministarstva komunikacija i prometa BiH i Direkcije za autoceste FBiH da razmotre sve bitne činjenice u vezi realizacije projekta, a posebno u vezi konačne lokacije mosta kod Počitelja.

Sljedeći sastanak bit će održan u narednih sedam dana, u cilju priprema za donošenje konačne odluke na sjednici Vlade FBiH, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.