biznis
0

NTV Hayat i Mercator potpisali ugovor o strateškom partnerstvu

Sarajevo-x.com
U prostoru Mercator Centra Sarajevo, danas su Elvir Švrakić, direktor NTV Hayat iz Sarajeva i Mensud Lagumdžija, direktor Mercatora-BH doo iz Sarajeva potpisali ugovor o strateškom partnerstvu.

Desetogodišnji ugovor sadrži ugovore o zakupu poslovnog prostora u trgovačkom centru "WOG“ u sklopu poslovne zgrade TV Hayat, koja se gradi na lokalitetu Općine Vogošća, u Ulici Jošanička bb. ukupne kvadrature bruto 15.500 m2.

Prema ovom ugovoru Mercator BH će otvoriti novi supermarket ukupne površine 910 m2 u prizemlju poslovnog centra "WOG“.

Novi trgovačko-poslovni centar će, prema tvrdnjama investitora, u Bosni i Hercegovini postaviti nove standarde u ponudi trgovačko-zabavnih, ali i poslovnih sadržaja. Otvaranje raznih trgovačkih, poslovnih ili kombiniranih trgovačko-poslovnih centara u svijetu uzelo je maha još prije nekoliko godina, ali takvi novi centri i dalje nastavljaju privlačiti pažnju javnosti, ponajprije onog dijela stanovništva koje stanuje u njihovoj blizini. Investitor ulaže u te projekte prvenstveno sa željom da ovaj centar postane središte okupljanja, zabave, trgovine, ali i poslovnog života.

"Naša želja je bila da u novom poslovnom prostoru okupimo poslovne saradnike i prijatelje s kojima imamo dugogodišnju saradnju. Zaista nam je vrlo drago što je Merkator jedan od poslovnih partnera s kojim sarađujemo od osnivanja prvog trgovačkog centra u BiH,“ rekao je Elvir Švrakić direktor TV Hayat i dodao da će Mercator sigurno ukrasiti Hayatov poslovni objekat.

Mensud Lagumdžija, direktor Mercatora-BH doo izrazio je zadovoljstvo i rekao:

"Mi smo partneri već devet godina i ovaj ugovor o strateškom partnerstvu koji smo danas potpisali podrazumijeva, osim zakupa poslovnog prostora, i nastavak saradnje koja će sigurno biti još značajnija i intenzivnija. Želimo, zajedno sa Hayatom, na svaki način dati stanovnicima Vogošće jedan novi dodatni sadržaj Mercatora koji je uobičajen i u skladu sa našim standardima. Uposlićemo i pedesetak ljudi sa tog područja.“

Obostrano će uticati da se unutar centra omoguće stanovnicima Vogošće kvalitetni sadržaji koji će zadovoljiti njihove različite potrebe. Nesumljivo da će izgradnjom poslovnog centra "WOG“ i poslovne zgrade TV Hayat biti značajno izmijenjen stil života građana ovog naselja.

Cjelokupna investicija u WOG-u procjenjuje se na 15 miliona eura, koliko će stajati izgradnja 15.500 kvadratnih metara ukupnog prostora centra. Ovim bi projektom trebalo biti otvoreno više od 200 novih radnih mjesta.

Gradnja objekta je počela u prvim danima januara 2008. godine, a prema dinamici radova otvaranje objekta bit će upriličeno 01. novembra 2008 godine.