biznis
0

NSRS: Saglasnost za prodaju triju preduzeća

FENA
Poslanici Narodne skupštine RS-a dali su danas saglasnost na odluke o posebnim privatizacionim programima za "Poljoprivredni zavod" AD i Fabriku kompresora i pneumatičkih alata "Trudbenik" Doboj, te Akcionarsko društvo za informativnu, izdavačku i grafičku djelatnost "Glas Srpske" Banja Luka.

Prihvaćen je i izvještaj Regulatorne komisije za električnu energiju Republike Srpske za 2006. godinu, dok podršku nije dobio Izvještaj o radu Pravobranilaštva RS-a za prošlu godinu.

Kada je u pitanju privatizacija tri preduzeća "Glasa Srpske", ministar trgovine i turizma RS-a Predrag Gluhaković rekao je da je jedan od uvjeta tendera zadržavanje pretežnih djelatnosti preduzeća u narednih pet godina od završene privatizacije i zadržavanje postojećeg broja radnika preduzeća u narednih pet godina.

Na sjednici Skupštine prihvaćen je i Nacrt zakona o internoj reviziji u javnom sektoru RS-a kojim bi trebalo da bude povećano povjerenje javnosti u upravljanje javnim sredstvima.

Na dnevnom redu sjednice entitetskog parlamenta je, između ostalog, i Izvještaj o saradnji institucija RS-a s Haškim tribunalom od 1. aprila do 30. juna 2007. godine, te informacija o izgradnji zgrade Vlade RS-a.

Poslanici će nakon pauze večeras nastaviti rapravu o Konsolidiranom izvještaju o izvršenju budžeta RS-a za prvih šest mjeseci ove godine.