biznis
0

Novo premium Euroclass gorivo na bh. tržištu

Klix.ba
Foto: Klix.ba (Foto: D. S./Klix.ba)
Ana Rucner (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Kompanije Energopetrol i HoldIna predstavili su novi proizvod koji ispunjava EURO 5 standarde premium goriva EUROCLASS u kojem se primjenjuju aditivi svjetske klase.

Euroclass premium goriva se temelje na poznatim visokokvalitetnim gorivima Eurosuper 95 i Eurodiesel.

Tretiranjem bezolovnog motornog benzina i dizelskog goriva višenamjenskim aditivima poboljšava se kvaliteta goriva i vozna svojstva, a pozitivni učinci aditiva su: produžen vijek trajanja motora, osigurana optimalna mazivost, smanjena emisija štetnih plinova, poboljšano sagorijevanje i smanjeno trošenje dijelova motora.

"Naša strategija je da ponudimo našim kupcima kvalitetne proizvode. Ovaj proizvod nije namijenjen samo za super jaka i brza vozila već za svako vozilo. On je simfonija vašeg motora koji daje duži vijek trajanja vašem motoru i vozilu, a samim tim smanjuje troškove održavanja vozila. Tokom prvog dana uvođenja ovog goriva na bh. pumpe zabilježena je veća prodaja i 60 posto njih je tražilo Euroclass. Očekujemo uspjeh našeg proizvoda jer bh. kupci znaju prepoznati kvalitetu", rekao je Laszlo Bartha, izvršni direktor HoldINA i direktor Maloprodaje.

Euroclass goriva su namijenjena svim tipovima vozila, jer su pozitivni učinci uočljivi na svim generacijama automobila, a dostupno je na 91 benzinskoj stanici u našoj zemlji.

Svečana promocija proizvoda održana je u Bečkoj kafani hotela Europe u Sarajevu, a posebno iznenađenje večeri bio je nastup fantastične violončelistice Ane Rucner koja je svojim jedinstvenim strastvenim stilom i kreativnim repertoarom koji kombinuje klasičnu i modernu muziku oduševila sve prisutne.