biznis
16

Novo poglavlje za kompaniju: Amazon otvorio prvu knjižaru

Klix.ba
Najveći online prodavač na svijetu, kompanija Amazon, otvorila je knjižaru pri Univerzitetu u Seattleu, a u ponudi je 6.000 knjiga po istim cijenama kao i na internet-stranici.

Amazon je svoju prvu knjižaru otvorio 20 godina nakon što je počela prodaja knjiga putem interneta. Prodavnica je nazvana "Amazon Books", a nudi 6.000 knjiga. Selekcija je izvršena na osnovu podataka prodaje putem stranice Amazon.com. Cijena knjiga je ista kao i na internet-stranici.

Prodavnica će služiti i kao mjesto na kojem kupci mogu preuzeti unaprijed naručene knjige, a bit će moguće kupiti uređaje kao što je Kindle e-reader.

U knjižari postoji polica sa bestsellerima, a tu su i knjige koje su kupci ocijenili ocjenom 4,8 i većom. Pored svake knjige su komentari..

"Amazon Books je fizička ekstenzija stranice Amazon.com. Uložili smo 20 godina iskustva u izgradnju ove knjižare, koja je spoj offline i online kupovine knjiga. Knjige koje se ovdje mogu pronaći su zapravo izbor posjetitelja stranice Amazon.com, odnosno, one koje su najbolje ocijenjene. To su fantastične, nagrađivane knjige", izjavila je potpredsjednica "Amazon Booksa" Jennifer Cast.

Posjetitelji će moći isprobati uređaje Fire Tablet i Kindle.