{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi projekt pružanja podrške ženama u biznisu

F
3.2.2011. u 18:04
0
2
Novi projekt pružanja podrške ženama u biznisu
0
Novi projekt pružanja podrške ženama u biznisu
Foto: Ilustracija
Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) najavila je početak novog projekta s ciljem pružanja podrške ženama poduzetnicama u Bosni i Hercegovini.
Projekat “Mreža žena u biznisu”, koji USAID podržava, Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO provodi u sjeveroistočnom regionu BiH. Glavni cilj projekta je pružanje podrške ženama i njihovim nastojanjima da pokrenu novi biznis i uspješno vode svoja preduzeća i farme.

Oko 2.000 žena bit će u mogućnosti da koriste usluge projekta “Mreža žena u biznisu” kako bi proširile vlastiti biznis, osigurale bolji pristup finansijskim sredstvima i prošle obuku iz oblasti rukovođenja biznisom.

Procenat učešća žena u bh. ekonomiji je veoma nizak. Žene čine oko 51 posto radno sposobnog stanovništva, ali ih je samo 37 posto zaposleno. Ova disproporcija čak je i veća u ruralnim dijelovima BiH.

Osiguravanje boljih prilika za zapošljavanje i ostvarivanje prihoda za žene jedan je od razvojnih izazova i stoga je pružanje podrške ženskom preduzetništvu u fokusu USAID-a.

Svečana ceremonija, kojom će se obilježiti početak USAID-ovog novog projekta “Mreža žena u biznisu”, održat će se 4. februara u prostorijama Američkog kutka u Tuzli, Nacionalna biblioteka “Derviš Sušić”.

Supruga američkog ambasadora u BiH Danuta Moon, načelnik Opštine Tuzla Jasmin Imamović i predstavnici USAID-a prisustvovat će svečanoj ceremoniji pokretanja projekta.

Do danas, vlada SAD-a, prvenstveno putem USAID-a, obezbijedila je više od milijardu i po dolara za podršku ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: