{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi poslovno-logistički centar i nova centrala firme 24 VIP na lokaciji Sarajevo

9.10.2013. u 10:00
0
Novi poslovno-logistički centar i nova centrala firme 24 VIP na lokaciji Sarajevo
0
Sa učešćem od 19 posto u ukupnom broju paketa (usluge pravnim osobama) 24 VIP LS je tržišni lider u oblasti paketne dostave u Bosni i Hercegovini. U 2012. ova logistička firma, koja je specijalizirana za rješenja za pravne osobe u oblasti posebnog transporta, uspjela je sa svojih 85 zaposlenih ostvariti rast prometa od 11,4 posto.
Zahvaljujući svom pristustvu u svim dijelovima zemlje i šest vlastitih logističkih centara u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Doboju, Banjoj Luci i Bihaću, 24 VIP LS je samo u 2012. godini izvršio sigurnu dostavu 270.000 pošiljki "od vrata do vrata" klijenatima u roku od 24 sata. Sa voznim parkom od 60 vozila dnevno je pređeno više od 7.000 km na 50 relacija. Bazi od blizu 900 klijenata pripadaju renomirana međunarodna društva kao što su Oriflame, E-Kupi, CT-computers i Office shoes.

U okviru sveobuhvatne modernizacije društva, koja je počela već 2008. godine, nakon preuzimanja od Österreichische Post AG, 7. oktobra 2013. svečano je otvoren novi poslovno-logistički centar ukupne površine ca. 6000 m2 i kapaciteta za 3000 paleta na lokaciji Sarajevo u Rajlovcu. Centar raspolaže modernom opremom za vozni park i poluautomatskom pokretnom trakom, čime se znatno povećava kapacitet manipulacije. Time je omogućena obrada 3000 pošiljki dnevno. Zbog neposredne blizine autoputa ova lokacija pruža idealne uslove za logistiku.

"Posebna mi je radost i čast što nakon uspješne 2012. godine otvaramo ovaj novi centar za logistiku i kompetenciju“, rekao je Robert Kovačič, direktor 24 VIP LS. "Mi smo vodeća firma u zahtjevnom masovnom poslovanju, a istovremeno pouzdan partner orijentiran prema uslugama za pojedinačna rješenja".

Sveobuhvatna ofanziva kvaliteta

Da bi postigao ovaj cilj, 24 VIP LS je preduzeo niz mjera za modernizaciju i poboljšanje kvaliteta. Pored sveobuhvatnih mjera u oblasti informacionih tehnologija i sigurnosti, koje omogućavaju neometan rad, radilo se prvenstveno na orijentaciji društva prema pružanju usluga. Nova centrala pozivnog centra omogućava detaljnu analizu ulaznih poziva, a time i bržu i profesionalnu obradu upita. Pored toga proširena je dostava subotom radi brže obrade pošiljki. Modernim sistemom informisanja, koji koristi QR kodove, znatno je optimizirana komunikacija sa primaocima.

Ofanziva kvaliteta se nastavlja. "Uvođenjem Cargo Neta, međunarodno priznatog logističkog softvera za besprekidno digitalno praćenje pošiljki želimo postaviti nove standarde u našem segmentu u logističkoj branši u Bosni i Hercegovini“, izjavio je direktor 24 VIP. Ovaj softver omogućava digitalno praćenje u realnom vremenu u toku životnog ciklusa pošiljke te omogućava obradu pošiljki sa referentnim brojem klijenta.

"Klijentima koji imaju potrebu za 50 pošiljki i više mjesečno, nudimo još više pogodnosti", izjavio je Kovačić. Uz pomoć softvera za automatizaciju klijenata, koju 24 VIP LS nudi i implementira besplatno, klijenti imaju mogućnost da automatski unose i pripremaju značajne podatke za njihove pošiljke. Pored toga, na web-stranicama klijenta mogu se integrisati i prikazat informacije o statusu tekućih pošiljki.

Nova lokacija pogodna je i za skladištenje i izvršenje.

Novi logistički centar u Sarajevu pruža mogućnost eksternog skladištenja i individualnih logističkih rješenja za trgovce i proizvođače, koji se žele koncentrisati isključivo na svoju glavnu djelatnost. Kao pouzdan partner 24 VIP LS omogućava kompletan logistički lanac – od prijema robe, skladištenja, komisionih poslova i pakovanja do otpremanja i upravljanja vraćenim pošiljkama – sve na jednom mjestu.

"Zahvaljujući našoj centralnoj lokaciji i mogućnosti da u roku od 24 sata stignemo do svih krajeva zemlje, kao i našoj tehnološkoj prednosti, stvaramo dodatnu vrijednost u oblasti logistike, koja je jedinstvena u Bosni i Hercegovini", zaključio je Kovačič.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: