{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi poslovni aranžmani za nekoliko bh. kompanija

F
5.9.2007. u 10:20
0
0
Novi poslovni aranžmani za nekoliko bh. kompanija
0
Novi poslovni aranžmani za nekoliko bh. kompanija
Izmir
Mješovita državno-privredna delegacija Bosne i Hercegovine, koja broji 36 članova, prema programu 76. međunarodnog sajmu u Izmiru, posjetila je Industrijsku komoru Egejske oblasti (EBSO) i Trgovinsku komoru regije Izmir, saopćeno je iz Privredne komore Kantona Sarajevo.
Predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Kemal Grebo i ministar privrede Kantona Sarajevo Abid Šarić u razgovoru s predstavnicima dvije komore istaknuli su probleme u primjeni Sporazuma i slobodnoj trgovini između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, posebno kada je riječ o barijerama s turske strane pri uvozu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Bosne i Hercegovine, te su predložili odgovarajuća riješenja.

Prilikom posjete ovim komorama obavljeni su i privredni razgovori između bosanskih i turskih biznismena.

Biznismeni iz Republike Turske su u velikom broju posjetili štandove kompanija iz Bosne i Hercegovine, koje su jedinstveno nastupile na sajmu u Izmiru u organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i Privredne komore Kantona Sarajevo.

U sklopu sajma organiziran je BH dan, kojom prilikom su predstavnici FIPA-e, Haris Bašić i Lejla Silajdžić prezentirali mogućnosti investicionih ulaganja u BiH, a predstavnici Privredne komore Kantona Sarajevo Kemal Grebo i Esad Ibišević mogućnosti vanjskotrgovinske saradnje sa BiH.

Predstavnici državnih organa: ministar za privredu Kantona Sarajevo Abid Šarić, načelnik za privredu grada Mostara Mirsad Šarić i načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević imali su prijem kod gradonačelnika Izmira Aziza Kocaoglua.

Općina Centar Sarajevo potpisala je Sporazum o saradnji sa Općiom Konak, koja je također centralna općina u Izmiru.

Opća je ocjena bh. delegacije da će njihov nastup na 76. međunarodnom sajmu u Izmiru biti uspješan, jer je nagovješteno sklapanje jednog broja ugovora.Te poslovne kontakte, kako se navodi, ostvarili su: Interšped, Solana Tuzla, Šipad komerc, Faveda i Hidro-termo centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: