{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi objekti za stočarstvo na Vlašiću

F
7.11.2008. u 14:40
0
1
Novi objekti za stočarstvo na Vlašiću
0
Novi objekti za stočarstvo na Vlašiću
Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Damir Ljubić postavio je temeljni kamen za izgradnju deset čatrnja na području Vlašića koje će stočarima olakšati napajanje stoke i bolje higijenske uvjete za proizvodnju vlašićkog sira.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Time će biti riješen problem vodoopskrbe, koji godinama muči stočare. Kako bi napajali stoku, vodu su morali dovoziti do najnepristupačnijih lokacija, a posebno teško je bilo u sušnim ljetnim mjesecima. Upravo zbog toga su postavljanje temeljnog kamena ocijenili "povijesnim" događajem za stočarstvo ovoga kraja.

Ministar Ljubić najavio je skori početak ovakvih projekata na Bjelašnici i Veležu. Ne samo da će voda poboljšati higijenske uvjete u proizvodnji, te time umanjiti prijetnju od zaraznih bolesti, nego i doprinijeti kvaliteti vlašićkog sira.

Osim toga, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva priprema uvjete za provođenje procesa zaštite njegova geografskog podrijetla. Projekt je vrijedan 350.000 KM.

Polovicu od toga iznosa Udruzi poljoprivrednika Srednjobosanskog kantona osiguralo je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva iz programa poticaja.

Ostatak će biti podmiren iz proračuna Srednjobosanskog kantona, a manjim dijelom iz proračuna općine Travnik, saopćeno je danas iz Federalnog ministartva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Današnji promet 145.815 KM

07.11.2008. u 15:49

Novi pad SASX-10

07.11.2008. u 14:24
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: