biznis
32

Novi izvor inspiracije uz Egger kolekciju dekorativnih ploča 2017-2019.

Sponzorirani članak
U prestižnom objektu Golf klub, uz prisustvo renomiranih bosanskohercegovačkih arhitekata i dizajnera enterijera, firma J.u.A. Frischeis d.o.o. iz Visokog, inače jedan od vodećih distributera repromaterijala za proizvodnji namještaja, upriličila je sa svojim partnerom Egger GmbH & Co. OG iz Austrije, ekskluzivno predstavljanje nove kolekcije EGGER dekorativnih ploča 2017 -2019.

Firma Frischeis d.o.o. prva je koja je za svoje poslovne partner uspjela organizirati predstavljanje nove kolekcije, kako bi svi koji imaju dodira s pločastim materijalom, što prije dobili inspiraciju i informacije koje mogu prenijeti krajnjem kupcu.

Egger se s ovom kolekcijom može pohvaliti većim izborom dekora, širim spektrom boja, raznovrsnijim asortimanom te novim površinskim strukturama. Posebno se izdvaja Feelwood sinkronizirana površina, koja čini najnoviju inovaciju u pogledu razvoja površinskih struktura jer dočarava i vizualnu i taktilnu estetiku drveta.

S novom kolekcijom arhitektima i dizajnerima se ne postavljaju granice. U mnoštvu raznolikosti, novi umreženi sistem pruža podršku u svakodnevnom radu, što su na samoj prezentaciji arhitekti i dizajneri uspjeli prepoznati.

Direktor firme "Projektni biro Arhitekt", glavni i odgovorni projektant, arhitekt Sead Hadžibeganović smatra da je nova Egger dekorativna kolekcija u potpunosti unaprijeđena i sadrži cijeli spektar novih dekora i tekstura koje su sve ono o čemu arhitekti maštaju da imaju u svojim projektima enterijera.

"Egger uvijek ide korak ispred svih, prateći sve nove trendove u arhitekturi, tako da sa svojom ponudom različitih dekora predstavlja nepresušnu riznicu ideja i inspiracija za svakog projektanta dizajnera", kazao je Hadžibeganović.

Kombinacija suprotnosti i stilskih pravaca, kompleksnost i redukcija, sivo u sivo, mat i sjaj kao i kontrasti i akcenti su trendovi koji se mogu pronaći u kolekciji Egger 2017-2019. Na osnovu ovih trendova razvijena je paleta dekora: Uni dekori su dodani, ažurirani ili revidirani, kod drvnih dekora naći će se mnoštvo noviteta i zanimljivosti, naročito u dekoru hrast kao i kod klasičnih i egzotičnih drvnih dekora.

Prirodnost nove kolekcije pokazala se kao pun pogodak i među arhitektima "Studio ZEC".

"Nova Egger kolekcija nudi širok dijapazon dekora različitih materijala te minimizira efekt plastičnosti s boljim strukturama. Sigurno će obogaćeni izbor dekora potaknuti neka naša nova dizajn rješenja“, izjavila je arhitektica Ena Hadžić, u ime "Studija ZEC".

Vlasnica i direktorica firme za arhitektonsko projektiranje, opremanje i inženjering "Entasis" d.o.o. Zenica Vedina Babahmetović, novu kolekciju vidi kao osvježenje za arhitekte.

"Sretni smo kada jedna ovako kvalitetna kolekcija, koja mami prirodnošću uđe i na naše prostore. Za nas projektante ovo je odličan alat, koji nam dozvoljava više mogućnosti u opremanju enterijera i bijeg od uštogljenosti kojeg je se ovo podneblje i više nego zasitilo", smatra Babahmetović.

Direktorica firme Frischeis d.o.o. naglašava da teže osviještenju krajnjeg kupca te da je i osim raznovrsnosti dekora i inovacija u dizajnu, neophodno imati i odgovarajući kvalitet.

"S toga mi radimo isključivo s renomiranim dobavljačima kao što je Egger GmbH & Co. OG", navela je direktorica firme Frischeis d.o.o.

Firma Frischeis d.o.o. još jednom se zahvaljuje svima koji su došli na prezentaciju i raduje se predstojećim projektima.