{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi broj časopisa Forum Bosnae

F
5.2.2007. u 10:57
0
0
Novi broj časopisa Forum Bosnae
0
Novi broj časopisa Forum Bosnae
Objavljen je novi broj časopisa Forum Bosnae u kome je engleski prijevod dopunjenog izdanja knjige Fikreta Čauševića "Ekonomski suverenitet i globalni tokovi kapitala" (Economic Sovereignty and Global Capital Flows).
Posebna poglavlja tog djela posvećena su finansijskoj liberalizaciji, makroekonomskoj politici i transmisionom mehanizamu finansijskih tržišta, ekonomskom rastu, finansijskoj deregulacija i ekonomskoj politici: 1980-2004.

Fikret Ćaušević je docent doktor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, na predmetima Uvod u ekonomiju i Međunarodne finansije.

Autor je knjiga "Ekonomski suverenitet i globalni tokovi kapitala" (Sarajevo: Međunarodni forum Bosna 2005), "Razvoj tržišta novca u Bosni i Hercegovini" (Sarajevo: Ekonomski institut, 2005), "Vanjskotrgovinska politika i trgovinski bilans Bosne i Hercegovine" (isto, 2006), i koautor "Politike međunarodne podrške zemljama jugoistočne Evrope – lekcije (ne) naučene u Bosni i Hercegovini" (Sarajevo: Fond otvoreno društvo BiH, 2001), i "Promocija izvoznih potencijala i konkurentnosti metalnog sektora Bosne i Hercegovine" (Sarajevo: Ekonomski institut, 2006).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: