biznis
22

Nove poslovne šanse na prvom FMCG Summitu

Slovensko veleposlanstvo je pokrovitelj prvog FMCG Summita, na kojem će aktivno učešće uzeti mnogobrojne domaće, ali i regionalne kompanije značajne za naše tržište.

Baton d.o.o., je jedna od slovenskih kompanija koja će se pojaviti na FMCG Summitu gdje će pokušati ostvariti saradnju i uspješno poslovanje sa bh. firmama.

Zainteresovani su za proširenje svog poslovanja i na našem tržištu. Počeli su sa radom 2008. godine, a od 2009. su distributeri kritskih mediteranskih dijetalnih proizvoda pod brendom Lyrakis porodice.

Prepoznatljivi su po svojim vrhunskim i kvalitetnim proizvodima kao što su proizvodi od aronije, organsko biljno ulje za kuhanje i 100 posto prirodnim dodacima za prehranu. Ovo je odlična prilika da se realizuju nove poslovne saradnje između slovenskih i bh.kompanija.

InStore magazin i Business Academy koji su sastavni dio kompanije Altermedia d.o.o, 16. aprila održat će u Kongresnom Centru Terme Ilidža, FMCG Summit. Summit je namijenjen za proizvođače , distributere i trgovce i okupit će značajan broj stručnjaka i govornika.

Učesnici u programskom dijelu FMCG Summita su predstavnici kompanija: Konzum, Bingo, Coca- Cola, Nestle, Johnso&Johnson, Atlantic Grupa, Perutnina Ptuj, HT ERONET, Nelt, AS Group, Megamix, Planet, Spanish Market, Ledo, Zvijezda, Sarajevski kiseljak, Sarajevska pivara, Veleposlanstvo Republike Slovenije, GfK, Nielsen, Mediana i InStore magazin.

Medijski sponzori su: Klix, RSG Group, Hayat, Pink, Face TV, Obn, ATV, Dnevni list i Nova oprema.

Više informacija možete pronaći na www.fmcg-summit.ba.