{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novac od prodaje “Telekoma” i naftnog sektora raspoređen u svim bankama

F
30.1.2008. u 15:01
0
0
Novac od prodaje “Telekoma” i naftnog sektora raspoređen u svim bankama
0
Novac od prodaje “Telekoma” i naftnog sektora raspoređen u svim bankama
Novac dobijen od privatizacije “Telekoma Srpske” i naftnog sektora u Republici Srpskoj (RS) raspoređen je u devet komercijalnih banaka u ovom entitetu, a do sada je po osnovu kamata i ostalih uloženih likvidnih sredstava ostvaren prihod od 20 miliona KM.
Ovo je na sjednici parlamenta RS-a saopćio entitetski ministar finansija Aleksandar Džombić, odgovarajući na pitanje poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) Branislava Škobe gdje je uloženo 1,5 milijardi KM od privatizacije “Telekoma” i naftne industrije RS-a i da li je taj novac raspoređen u svih devet komercijalnih banaka.

Džombić je kazao da sav novac nije jednako raspoređen u svim bankama, već da raspodjela zavisi od pojedinačnog kapaciteta svake od banaka.

Poslanici SDS-a su tokom aktuelnog sata zatražili odgovor i na pitanje da li donošenje Zakona o sportu na nivou BiH znači novo prenošenje entitetskih nadležnosti na državni nivo.

Ministar za sport, omladinu i porodicu Proko Dragosavljević odgovorio je da to nije tačno, navodeći da sam zakon govori o decentralizaciji ove oblasti.

Ministar energetike, privrede i razvoja Rajko Ubiparip najavio je da će proizvodnja u Rafineriji nafte Bosanski Brod početi ubrzo, odnosno poslije okončanja generalnog remonta Rafinerije.

Ubiparip je ovo rekao odgovarajući na pitanje poslanika Srpske radikalne stranke RS (SRSRS) Milanka Mihajlice šta se dešava s naftnim sektorom i zašto proizvodnja u brodskoj rafineriji još nije pokrenuta.

Mihajlica je konstatovao da se u vezi s Rafinerijom Brod “mnogo toga radi iza leđa javnosti”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: