Sarajevo
0

Nova sesija Leader Roots programa: Vizija strategije bh. kompanije ZIRA na globalnom tržištu

V. K.
Američka trgovačka komora u BiH (AmCham BiH) neprestano teži osnaživanju mladih lidera kroz svoj Leader Roots program.

Deveti ovogodišnji masterclass, predstavljen i organizovan u kompaniji ZIRA, bio je posvećen dijeljenju ličnih iskustava i izazova sa kojima se ova kompanija susretala tokom dugogodišnjeg poslovanja na internacionalnom tržištu.

Tema sesije "Vizija i strategija bh. kompanije na globalnom tržištu" odražava kontinuirani razvoj ZIRA-e, kompanije koja je već 28 godina prisutna na globalnom tržištu kao inovativni pružalac BSS rješenja.

Predavanje su vodile Lejla Pljevljak-Rašidagić, voditeljica strategije razvoja proizvoda, i Alisa Zejnilović, specijalistkinja za produktni marketing, a govorile su o ZIRA-inom pristupu izlaska na tržište kroz produktni marketing i analizu konkurencije. Također, sesija je uključila i radionicu o procesnom komunikacijskom modelu koju je vodio Borko Kikić, iskusni trener u komunikacijskim i prodajnim vještinama.

"ZIRA je i ove godine odlučila biti partner u AmChamovom programu Leader Roots jer smatramo da program pruža odlične vještine mladim ljudima koji se razvijaju u menadžerskim i timskim ulogama unutar kompanija u kojima rade. Ponosni smo na veliki odziv ljudi na sesijama, a čast nam je što smo upravo mi bili domaćini sesije koja govori o pozicioniranju i strateškim odlukama koje smo godinama donosili, a koje su nas danas izdvojile kao jednog od lidera na globalnom tržištu kada pričamo o softverskim proizvodima u telekomunikacijskoj industriji", izjavila je ovom prilikom Lejla Pljevljak Rašidagić.

Kroz predavanje učesnicima su predstavljena teorijska i praktična znanja o viziji produktno orijentisane kompanije, postizanju strateških ciljeva i izlasku na međunarodno tržište, te savjeti kako parirati etabiliranim svjetskim konkurentima.

Ova sesija ne samo da pruža uvid u strateško razmišljanje i pristup tržištu jedne od vodećih bh. kompanija, već i ističe važnost jasnog definisanja vizije i strategije za uspjeh na međunarodnom nivou. Kroz razmjenu iskustava i praksi, Leader Roots program nastoji inspirisati i motivisati buduće lidere da prepoznaju svoje potencijale i aktivno doprinose razvoju ne samo svojih organizacija već i šire zajednice.

Učesnici programa imaju jedinstvenu priliku da iz prve ruke nauče od lidera koji su svojim radom i odlučnošću oblikovali regionalnu poslovnu scenu, a njihova iskustva služe kao dragocjen resurs za sve koji teže da svoje karijere usmjere prema liderstvu i strateškom upravljanju.