Osma po redu
0

Nova sesija Leader Roots programa održana u kompaniji Nelt s temom "Izgradnja liderske karijere"

V. K.
Osma Leader Roots sesija pod nazivom "Izgradnja liderske karijere - Lekcije iz prve ruke", koju je organizovala Američka trgovačke komora u BiH i koja je održana u saradnji sa Nelt kompanijom, bila je izuzetna prilika za učesnike ovogodišnjeg programa da na jedinstven način zavire u srž liderstva.

Nelt, kao domaćin, otvorio je vrata svog skladišnog i distribucijskog centra u Istočnom Sarajevu, pružajući praktičan uvid u svakodnevno poslovanje i izazove s kojima se lideri suočavaju.

Ova sesija obilježena je inspirativnim pričama predavača koji su, svako iz svoje perspektive, podijelili svoje bogate karijere, potvrđujući teorije liderstva kroz prizmu ličnog iskustva.

Predavači su pružili učesnicima širok spektar znanja, od teorijskih definicija liderstva do dubokih ličnih refleksija o putovanju kroz liderske pozicije. Kroz njihove priče, učesnici su mogli razumjeti da liderstvo ne počiva samo na teoriji, već je živa praksa oblikovana svakodnevnim odlukama, izazovima i interakcijama. Poseban naglasak bio je na radionici situacionog rukovođenja, gdje su učesnici aktivno razmišljali o primjeni vještina liderstva, ističući važnost prilagođavanja stilova vođenja različitim situacijama i potrebama tima.

"Drago mi je da smo kroz ovaj projekat učestvovali u izgradnji temelja za buduće generacije lidera. Transparentno dijeljenje znanja i iskustva je dio naše organizacione kulture i jedan od načina kojim kontinuirano osnažujemo i motivišemo članove našeg tima na putu poslovne izvrsnosti", izjavio je Goran Cerovina, izvršni direktor Nelt BiH.

Ova sesija nije samo pružila teorijsko znanje, već je potaknula učesnike na promišljanje o vlastitim liderskim sposobnostima i načinima na koje mogu unaprijediti svoje vođenje. Kroz interaktivni pristup, učesnici su dobili priliku da se izravno suoče sa stvarnim liderstvom, učeći iz prve ruke kako navigirati kroz kompleksne poslovne pejzaže.

Kompanija Nelt, kroz svoju praksu promovisanja i unapređenja zaposlenih, demonstrira važnost izgradnje zdrave organizacione kulture koja omogućava kako horizontalni tako i vertikalni napredak. Ovakav pristup ne samo da potiče rast i razvoj pojedinca, već i jača cjelokupnu strukturu kompanije.

Leader Roots program, s druge strane, ima za cilj da mlade talente i lidere, ne samo zadrži u Bosni i Hercegovini, već i motiviše da kreiraju prilike za razvoj svojih timova, čime se doprinosi stvaranju jače, otpornije i inovativnije zajednice.

Pouka VIII Leader Roots sesije jasno rezonira kroz poruku da liderstvo, sa svim svojim izazovima i prilikama, uvijek ostaje relevantno i u modi. Međutim, ono što ovu sesiju čini posebno značajnom jeste podsjetnik da u srcu svakog uspješnog lidera leži autentičnost i humanost.

Biti čovjek, sa svim svojim vrlinama i manama, nikada ne izlazi iz mode i upravo je to temelj na kojem se gradi istinsko liderstvo.