Sarajevo-Podgorica-Skoplje
0

Nova redovna linija BH Airlinesa

Sarajevo-x.com
Promotivnim letom za predstavnike medija iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, obilježen je početak uspostavljanja redovne avio linije Sarajevo – Podgorica – Skoplje koju će održavati BH Airlines.

Na ovim prostorima, inače, nije uobičajeno da zračni saobraćaj između dvije države održava treća, u ovom slučaju Bosna i Hercegovina između Crne Gore i Makedonije.

Dokapitalizacijom od strane jedne od najvećih evropskih avio kompanija Turkish Airlines, BH Airlines postala je, uz postojeća dva, bogatija za još jedan avion. Riječ je o Boingu 737-400 čime je BH Airlinesu omogućeno da pored pet postojećih, uvede još devet međunarodnih linija, pa danas avioni bh. komapnije lete prema Pragu, Beču, Diseldorfu, Berlinu, Cirihu, Podgorici, Geteborgu, Kopenhagenu, Stokholmu…

Osim novih linija, poboljšana je i usluga cateringa na svim linijama na kojima saobraćaju avioni domaće avio kompanije. Uvedene su i brojne pogodnosti za putnike, kao i snižene cijene avio karata.

Cilj BH Airlinesa jeste da postane savremena kompanija, prepoznatljiva po kvalitetu usluge, ali i po sigurnosti letova o čemu svjedoči i međunarodno priznanje za sigurnost letova IOSA iz 2008. godine.

Predstavnicima medija, ali i brojnim ličnostima iz privrednog života Makedonije, u Skopju se obratio ambasador Crne Gore u Makedoniji Duško Laličević, direktor Aerodroma Aleksandar Veliki Skopje Zoran Ilijevski, direktor BH Airlinesa Nudžeim Rečica te predstavnici agencija BH Air u Makedoniji i Crnoj Gori.

Na podgoričkom aerodromu, predstavnike medija dočekao je i pozdravio bosanskohercegovački ambasador u Crnoj Gori Branimir Jukić, izrazivši veliko zadovoljstvo, ne samo uspostavljanjem ove linije, nego i ekonomskim oporavkom nacionalne avio kompanije.

Avion BH Airlinesa na ovoj liniji letjet će tri puta sedmično po vrlo pristupačnim cijenama karata.