biznis
0

Nova kreditna linija od pet miliona eura za MKO partner

FENA
Mikrokreditnoj organizaciji Partner odobrena je kreditna linija od pet miliona eura za programe mikrokreditiranja u BiH i kreiranje novih radnih mjesta i održanje postojećih.

Kreditnu liniju Partner mikrokreditnoj organizaciji je odobrio BlueOrchard - švicarska kompanija sa sjedištem u Ženevi specijalizirana za menadžment investicionih fondova.

BlueOrchard pomaže bankama i finansijskim posrednicima u pristupu investicijskim prilikama u mikrofinansijskoj industriji nudeći široki spektar kvalitetnih finansijskih usluga za siromašne.

Ovom kreditnom linijom mnogim mikropoduzetnicima bit će omogućen pristup kvalitetnim izvorima finansiranja za realizaciju kreativnih poslovnih ideja iz sfere mikrobiznisa čime se otvaraju šanse za novo zapošljavanje.

Dugoročno, ovom kreditnom linijom će se osnažiti povjerenje između Partnera i klijenata što će povećati veliku bazu lojalnih klijenata za buduće projekte razvoja mikropreduzetništva.

U proteklih deset godina Partner je kreirao više od 50.000 novih radnih mjesta dok je više od 180.000 radnih mjesta održano zahvaljujući mikrokreditima Partner mikrokreditne organizacije, saopćeno je iz MKO.