{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova cijena prirodnog gasa niža za 25 posto

F
18.6.2009. u 19:34
0
1
Nova cijena prirodnog gasa niža za 25 posto
0
Nova cijena prirodnog gasa niža za 25 posto
Nadzorni odbor BH-Gasa predložio je na današnjoj sjednici novu veleprodajnu cijenu prirodnog gasa za distributivna preduzeća koja će biti upućena Vladi FBiH na usvajanje.
U saopćenju BH-Gasa navodi se da nova predložena veleprodajna cijena iznosi 520 KM/1000 Sm3, što je u odnosu na postojeću cijenu od 700 KM/1000 Sm3 smanjenje za 25 posto.

"U toku sutrašnjeg dana BH-Gas uputit će prema resornim ministarstvima novoutvrđenu veleprodajnu cijenu. Nadamo se da će biti usvojena u što kraćem roku. Novopredložena veleprodajna cijena prirodnog gasa, nakon usvajanja od Vlade FBiH, bit će u primjeni od 1. jula ove godine te bi, prema sadašnjim procjenama, trebalo da ostane u primjeni do kraja ove godine. To znači da bi obuhvatila početak zimske sezone grijanja", navodi se.

Iz BH-Gasa podsjećaju da je Uprava BH-Gasa ranije predložila veleprodajnu cijenu prirodnog gasa za distributivna preduzeća u iznosu od 540 KM/1000 Sm3.

"Nakon konsultacija obavljenih prethodnih dana i detaljne rasprave na sjednici Nadzornog odbora, a nakon sagledavanja svih kalkulativnih elemenata, sačinjen je novi prijedlog s kojim će se ići prema Vladi FBiH na usvajanje", ističe se.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: