{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Norveški ambasador posjetio vanjskotrgovinsku komoru BiH

F
31.7.2008. u 15:37
0
0
Norveški ambasador posjetio vanjskotrgovinsku komoru BiH
0
Norveški ambasador posjetio vanjskotrgovinsku komoru BiH
Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH (VTKBiH) Milan Lovrić sa saradnicima primio je danas u Sarajevu ambasadora Kraljevine Norveške Jana Braathua, a susretu je prisustvovala i novoimenovana ambasadorica BiH u Kraljevini Norveškoj Elma Kovačević.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Dosadašnji poslovni kontakti dviju država dosad nisu dali željene rezultate, ali je zajednička konstatacija da mogućnosti postoje.

Analiza vanjskotrgovinske razmjene pokazuje da se saradnja odvija prvenstveno u metalskom i mašinskom sektoru, te u tekstilnoj, drvnoj i hemijsko-farmaceutskoj industriji.

Ambasador Braathu je skrenuo pažnju na još negativnu percepciju BiH u Norveškoj, postojanje potrebe da se intenzivno poradi na mijenjanju te slike i sugerirao da se naredna predstavljanja bh. privrede u njegovoj zemlji baziraju na detaljne sektorske prezentacije, jer smatra da bi se na taj način norveške privrednike moglo potaknuti da uspostave kontakte s bh. firmama.

Kao primjere dobre norveško-bh. suradnje naveo je nekoliko firmi koje već ostvaruju značajne uspjehe i utječu na porast trgovinske razmjene dviju zemalja.

Norveški Stadkraft je potpisao ugovor o razvoju energetskog sektora s RS-om, a zainteresirani su i za isti takav s FBiH.

Ambasadori će do kraja godine ispitati mogućnosti organiziranja poslovnih susreta.

Predsjednik VTKBiH Lovrić je naglasio da komora stoji na raspolaganju svim svojim resursima, kako Ambasadi BiH u Norveškoj, tako i Ambasadi Kraljevine Norveške u BiH, saopćila je danas Služba za informiranje VTKBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: