{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Njemački Bauhaus investira 40 miliona KM u BiH

S
19.3.2011. u 12:59
0
23
Njemački Bauhaus investira 40 miliona KM u BiH
0
Njemački Bauhaus investira 40 miliona KM u BiH
Poznati njemački lanac trgovina građevinskog materijala i opreme za kuće Bauhaus uskoro će otvoriti svoj prvi maloprodajni objekat u BiH, piše magazin Slobodna Bosna.
Na tržište BiH Nijemci namjeravaju ući u velikom stilu: izgradnjom modernog maloprodajnog objekta džinovskih dimenzija na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Sarajevu, na zemljištu koje je donedavno pripadalo sarajevskoj tvornici Žica u Novom Gradu. Bauhaus je od Žice kupio 40.000 kvadratnih metara a njihov prodajni objekat prostirat će se na oko 20.000 kvadratnih metara.

Sarajevska investicija Bauhausa (izgradnja objekta i okolinsko uređenje) teška je oko 40 miliona KM. Njemački poslodavac izravno će otvoriti oko 200 novih radnih mjesta u Sarajevu, ne računajući lokalne poslovne partnere i dobavljače koji će preko mreže Bauhausovih trgovina dobiti priliku za plasman svojih proizvoda.

Prodajna mreže Bauhausa obuhvata 220 maloprodajnih objekata u 15 evropskih država (računajući i BiH), a važno načelo poslovne politike Bauhausa jeste suradnja s lokalnim dobavlajčima koji se kvalitetom i cijenama mogu uklopiti u poslovne standarde njemačke kompanije.

U slučaju BiH, Bauhaus je osobito zanimljiv za drvoprerađivače: u trgovinama Bauhausa zastupljeno je čak 1.000 proizvoda od drveta. Bauhaus je u evropskim razmjerama prepoznatljiv po tome što na jednom mjestu nudi više od 120.000 proizvoda, u pravilu tri put više od konkurencije.

Kako smo doznali, Bauhaus će najkasnije do kraja marta formirati menadžment za vođenje poslovnih operacija u Sarajevu, a izgradnja prodajnog objekta trebala bi započeti sredinom godine. Prvi maloprodajni objekat Bauhausa u Sarajevu biće iz serije "a formata“, dakle najvećih maloprodajnih objekata koje njemačka kompanija podiže u glavnim gradovima države.

Objekat slične veličine Bauhaus će do kraja godine otvoriti i u Beogradu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: