{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Njemačke kompanija i dalje zainteresovane za ulaganja u BiH

F
18.2.2009. u 14:50
0
3
Njemačke kompanija i dalje zainteresovane za ulaganja u BiH
0
Njemačke kompanija i dalje zainteresovane za ulaganja u BiH
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković primio je danas njemačkog ambasadora u našoj zemlji Joachima Schmidta s kojim je razgovarao o jačanju privredne saradnje i mogućnostima strateškog partnerstva s njemačkim investitorima.
Federalni premijer je istakao da će se ekonomska kriza u svijetu negativno odraziti i na stanje u našoj zemlji, pa je sada glavni zadatak Vlade FBiH da osigura finansijsku injekciju privredi radi pokretanja investicija i očuvanja radnih mjesta.

Ambasador Schmidt uvjeren je da će se i u ovom nepovoljnom ekonomskom trenutku nastaviti saradnja njemačkih kompanija s našom privredom i obećao da će i lično pomoći potencijalnim investitorima iz Njemačke da dobiju prave informacije u tom pogledu.

Potvrdio je interes njemačkih investitora za BH Telecom i za elektroenergetski sektor. Na sastanku je istaknuta i potreba da se zajednički rješavaju administrativni i tehnički problemi koji investitorima smetaju u realizaciji ugovorenih projekata.

Otklanjanjem takvih smetnji će se i drugi investitori iz Njemačke zainteresirati za projekte u Federaciji BiH, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: