{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Niko neće biti oslobođen od proces fiskalizacije

F
FENA
15.12.2008. u 12:33
0
0
Niko neće biti oslobođen od proces fiskalizacije
0
Niko neće biti oslobođen od proces fiskalizacije
Aleksandar Džombić
Ministar finansija RS-a Aleksandar Džombić izjavio je danas da su neopravdani zahtjevi prodavaca na tržnicama u RS-u da budu oslobođeni od procesa fiskalizacije i da do toga neće niti doći.
Džombić je, odgovarajući na poslanička pitanja u Parlamentu RS-a, rekao da ne stoje tvrdnje tih prodavaca da nemaju uslove za rad fiskalih uređaja u njihovim objektima s kojim bi slali podatke Poreznoj upravi.

"Svaki fiskalni uređaj, koji je dobio sertifikaciju, mora da ima dodatno napajanje i može da radi u toku dana“, rekao je ministar finansija dodajući da se podaci mogu slati i po završeku radnog vremena s nekog drugog mjesta.

On smatra da nema nikakve razlike između prodavaca koji prodaju identičnu robu na tržnicama ili nekim objektima prodajnih centara, gdje vlasnici plaćaju i zakup, struju, te sve druge obaveze.

"Stoga, prodavci na tezgama neće biti izuzeti od fiskalizacije, jer postoji mogućnost da izdaju fiskalni račun i pošalju izvještaje o radu Poreznoj upravi“, kategoričan je ministar finansija RS-a.

Prodavci na pijacama izražavali su protivljenje uvođenju fiskalnih kasa i smatraju se da su oni osnovni razlog zbog čega je se do sada u proces fiskalizacije uključila samo polovina od predviđenih oko 40.000 poreznih obveznika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: