Mostar
0

Nije završena procjena gubitaka Hotela "Ruža"

FENA
Revizorska kuća zadužena da utvrdi precizni iznos finansijskih gubitaka Hotela "Ruža" u Mostaru, nastalih prisilnom obustavom svih radova u proteklom periodu zbog izvještaja UNESCO-ove komisije, još nije završila posao, potvrdio je Feni menadžer Hotela Edin Batlak.

Definitivna procjena kompletnih finansijskih gubitaka hotela očekuje se do kraja novembra, iako se prethodno očekivalo da će taj posao biti završen do kraja oktobra.

Batlak je naglasio da je angažirana respektabilna revizorska kuća koja proceduru procjene cjelokupnog obeštećenja hotela privodi kraju, nakon čega će biti poznat dnevni gubitak novca investitora.

Investitor i vlasnik Hotela Emir Kečo prethodno je potvrdio da nije odustao od podizanja tužbe protiv Grada Mostara zbog nastalih gubitaka, što će i učiniti po dobijanju definitivne procjene.

Svi radovi na izgradnji i uređenju hotela obustavljeni su nakon što je stručna komisija UNESCO-a ocijenila da se objekt ne uklapa u arhitektonski ambijent starog jezgra Grada Mostara. Tada je uslijedila i "prijetnja" da će zbog narušavanja izgleda starog dijela grada Stari most biti skinut s Liste svjetske baštine UNESCO-a.