{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nihad Imamović novi predsjednik Upravnog odbora Asocijacije poslodavaca BiH

F
29.5.2008. u 10:07
0
0
Nihad Imamović novi predsjednik Upravnog odbora Asocijacije poslodavaca BiH
0
Nihad Imamović novi predsjednik Upravnog odbora Asocijacije poslodavaca BiH
Nihad Imamović
Skupština poslodavaca Bosne i Hercegovine izabrala je nova upravna tijela asocijacije, a za predsjednika Upravnog odbora imenovan je Nihad Imamović, koji će tu funkciju obavljati naredne četiri godine.
Generalni je direktor ASA Holdinga koji okuplja 23 firme članice ASA i Prevent grupacija sa oko 3.300 zaposlenih, te dobitnik mnogobrojnih priznanja za poslovne rezultate.

„Naši osnovni ciljevi u narednom periodu su usmjereni ka analizi ugovora i pogodnosti koje nudi približavanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, aktivno uključivanje predstavnika vlasti kroz ekonomsko-socijalno vijeće na državnom nivou, te povećanje broja članova Asocijacije“, rekao je Imamović, kaže se u saopćenju ASA Holdinga.

Sa redovne sjednice, koja je okupila predstavnike Udruženja poslodavaca FBiH, Saveza poslodavaca RS, Udruženja poslodavaca distrikta Brčko i Udruženja privatnih poslodavaca R, kao osnivača Asocijacije, poslana je snažna poruka predstavnicima vlasti da razmotre zahtjeve poslodavaca kao aktivnih sudionika izgradnje sigurnog i prosperitetnog društva.

„Vlast se mora okrenuti aktivnom dijalogu sa poslodavcima kako bi stvorili ambijent u kojem će omogućiti razvoj svih sektora privrede. Svaki pasivni dijalog vlasti i sindikata da razriješe status radnika, a što može biti nametnuto poslodavcu imat će negativne razvojne konotacije“, upozorio Petar Milanović, predsjednika Uprave Eurospleta i dopredsjednik Upravnog odbora Asocijacije poslodavaca BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: