{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nextbike stigao u Tuzlu, 25 bicikala raspoređeno na tri lokacije

14.7.2017. u 13:44
273
151
Nextbike stigao u Tuzlu, 25 bicikala raspoređeno na tri lokacije
273
Tuzla je danas postala drugi grad u BiH koji se pridružio mapi od preko 120 svjetskih gradova u kojima je implementiran moderan i potpuno automatizovan sistem gradskih bicikala – Nextbike.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Uz prisustvo gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamović te brojnih medija i partnera projekta jutros je u Bingo City Centru upriličena konferencija za medije povodom uspostavljanja i puštanja u rad Nextbike sistema u Tuzli.

Građani Tuzle će na raspolaganju imati ukupno 25 bicikala raspoređenih na tri lokacije, koje će moći koristiti kao jednostavan, brz i povoljan oblik prijevoza.

Registrovani Nextbike korisnici će za samo 20 KM godišnje članarine, bicikle moći koristiti svaki dan i to prvih 30 minuta besplatno, dok će se za svaki naredni sat ili novi započeti najam bicikla obračunavati naknada u iznosu 1,50 KM/h. Registraciju i aktivaciju računa moguće je izvršiti putem web stranice www.nextbike.ba, besplatne mobilne aplikacije, Nextbike terminala ili na prodajnim mjestima Duhan i BIHAMK.

"Sretni smo što smo građanima Tuzle omogućili korištenje ovog najčistijeg, najzdravijeg i najpovoljnijeg oblika prijevoza. Nextbike značajno utiče na smanjenje izduvnih gasova i očuvanje okoliša, rješava problem saobraćajnih gužvi i pozitivno djeluje psihofizičko zdravlje stanovništva. Sigurni smo da će Nextbike poboljšati kvalitet života građana Tuzle, ojačati imidž i turističku ponudu grada, a nadamo se da ćemo u narednom periodu biti u prilici dodatno širiti mrežu lokacija i broj raspoloživih bicikala", rekao je Ahmed Ćerimović, direktor projekta Nextbike za BiH.

Nabavka opreme za Tuzlu subvencionirana je od Fonda za zaštitu okoliša FBiH, dok su uspostavljanje sistema podržali mobilna mreža Haloo i Addiko Bank dd.

Nextbike je jedan od najvećih bike sharing sistema u svijetu, a jedinstvena registracija svim Nexbike članovima omogućava korištenje bicikala bilo gdje u svijetu, bez obzira u kojem gradu su registrovani.

"Nextbike projekat smo rado prihvatili zbog njegovog značaja za mlade, ali i sve druge građane Tuzle. Fokus Addiko banke je na projektima koji unapređuju životne uslove mladih", izjavila je Safeta Alagić-Halilović, regionalna menadžerica Addiko banke za regiju Tuzla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: