{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Neophodna javna rasprava o izmjenama Zakona o akcizama

F
19.12.2008. u 14:34
0
0
Neophodna javna rasprava o izmjenama Zakona o akcizama
0
Neophodna javna rasprava o izmjenama Zakona o akcizama
Privredna komora Kantona Sarajevo zahtijeva od Vijeća ministara BiH da se u postupku utvrđivanja prijedloga izmjena i dopuna Zakona o akcizama u potpunosti primjenjuju jedinstvena pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH kojima su utvrđene procedure obaveznih konsultacija s poslovnim sektorom.
Prema informacijama kojima Komora raspolaže, izmjene Zakona o akcizama, koje su sada u pripremi, ne idu u pravcu zaštite domaće proizvodnje niti prijedloga poslovnog sektora, nego radi dopune budžeta smanjenjem prihoda od carina, a i dalje se favorizuje inostrana konkurencija. To domaće proizvođače dovodi do ruba egzistencije.

Stoga, Komora predlaže da se ozbiljno razmotre prijedlozi poslovnog sektora za izmjenu Zakona o akcizama, koji su upućeni izvršnim i zakonodavnim organima Bosne i Hercegovine, još u martu 2007.

Njima je traženo smanjenje opterećenja domaćih proizvođača akcizne robe, posebno, cigareta, kafe, piva, faramaceutskih i kozmetičkih proizvoda i dovođenje domaćih proizvođača u ravnopravan položaj s proizvođačima iz susjednih zemalja i regiona, saopćeno je iz PKKS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: