|

Nema poskupljenja plina: Vlada FBiH bi trebala potvrditi odluku ministra Džindića

Nema poskupljenja plina: Vlada FBiH bi trebala potvrditi odluku ministra Džindića
5
Klix.ba
13.3.2019. u 11:14
1
komentara
5

dijeljenja
Nema poskupljenja plina: Vlada FBiH bi trebala potvrditi odluku ministra Džindića Foto: E. H./Klix.ba
Vlada Federacije BiH će se, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, izjasniti o predloženoj Odluci kojom ne daje saglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog gasa, nakon što je u januaru 2019. godine privredno društvo BH Gas d.o.o. Sarajevo uputilo zahtjev za njeno povećanje. Saznajemo da bi Vlada trebala potvrditi ovu odluku
Bit će razmatrana i informacija o daljem postupanju vezano za ovu odluku. Na prijedlog Federalnog zavoda za programiranje razvoja, koji se prethodno konsultirao s Federalnim ministarstvom finansija, drugim institucijama na nivou FBiH, kantonima i Savezom općina i gradova FBiH, na dnevnom redu je i Prijedlog uredbe o izradi indeksa razvijenosti u FBiH.

Članovi Vlade će razmatrati Strategiju upravljanja dugom za razdoblje 2019. - 2021. godina, čiji su ciljevi osiguranje sredstava za finansiranje vladinih potreba (servisiranje obveza postojećeg duga i finansiranje razvojnih projekata), uz prihvatljive troškove i rizike u srednjem i dugom roku, kao i razvoj domaćeg tržišta vrijednosnih papira.

Federalno ministarstvo kulture i sporta informirat će Vladu o namjenskom utrošku sredstava dodijeljenih korisnicima po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću za 2018. godinu, a Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta o utrošku ovih sredstava za 2017. godinu.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...