Elektroprivreda HZ HB
0

Nema poskupljenja električne energije

FENA
Iz Elektroprivrede HZ HB potvrđeno je da, nakon odluke Regulatorna komisija za električnu energiju u Federaciji BiH (FERK) o cijeni električne energije iz bilančnih viškova, neće biti poskupljenja struje.

FERK je jučer donio odluku prema kojoj će Elektroprivreda BiH 400 GW sati bilančnih viškova električne energije prodavati Elektroprivredi HZ HB po cijeni od 48,49 eura za MW sat.

Kako je u izjavi za Fenu kazao voditelj službe za odnose s javnošću Elektroprivrede HZ HB Vlatko Međugorac, na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Elektroprivrede HZ HB odlučeno je da se neće tražiti pokretanje tarifnog postupka za poskupljenje električne energije.

Elektroprivreda HZ HB vlastitom proizvodnjom pokriva tek polovicu potreba za električnom energijom, dok ostatak uvozi ili kupuje od Elektroprivrede BiH.

Međugorac je dodao kako odluka FERK-a, ipak, ne zadovoljava u potpunosti zahtjeve Elektroprivrede HZ HB oko nedostajuće energije, jer dinamika isporuke električne energije po mjesecima ne odgovara dinamici opterećenja u mreži Elektroprivrede HZ HB.

Provedba odluka o prodaji bilančnih viškova električne energije trebala bi započeti u srijedu, 21. januara.