|

Neizdavanje fiskalnog računa zatvorilo pivnicu u Prijedoru

Neizdavanje fiskalnog računa zatvorilo pivnicu u Prijedoru
0
S
SRNA
12.1.2013. u 14:54
3
komentara
0

dijeljenja
Neizdavanje fiskalnog računa zatvorilo pivnicu u Prijedoru Prijedor
Poreska uprava Republike Srpske zapečatila je noćas novootvorenu pivnicu Molly Malone u Prijedoru zbog neizdavanja fiskalnog računa i zabranila joj rad na period od 30 dana, rekao je Srni menadžer pivnice Danijel Surtov.
On je naglasio da se u ovom lokalu izdaju fiskalni računi i da je u pitanju bila greška radnika, te smatra da je pogubno zatvarati lokal na mjesec dana i 15 radnika na taj način ostaviti bez primanja.

"Mislim da je u današnje vrijeme velike krize i još veće nezaposlenosti u najmanju ruku neodgovorno izricati zabranu rada prilikom prve kontrole. Vjerujem da bi jednake efekte po fiskalnu disciplinu dale i rigorozne novčane kazne, a radnici bi bili pošteđeni", rekao je Surtov.

Na ulazu u pivnicu istaknuto je obavještenje Poreske uprave Republike Srpske da lokal neće raditi od 11. januara do 10. februara, a vrata su zapečaćena uz upozorenje da je povreda pečata krivično djelo. U zapisniku Poreske uprave Republike Srpske navodi se da vlasnik lokala ima pravo na žalbu u roku od 15 dana, ali da žalba ne odgađa izvršenje.

U Poreskoj upravi Republike Srpske Srni je rečeno da se detaljnije informacije mogu dobiti u utorak, 15. januara, te da su u toku redovne aktivnosti ove institucije u kojima su "na meti" oni koji ne izdaju fiskalne račune, nemaju fiskalne kase ili imaju lažne.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...